Site Server or Bandwidth Issues?

Here is the place for your suggestions, comments, or questions regarding the Philosophy Forums.
Post Reply
User avatar
Spiral Out
Site Admin
Posts: 5007
Joined: June 26th, 2012, 10:22 am

Site Server or Bandwidth Issues?

Post by Spiral Out » August 11th, 2013, 9:55 am

I've noticed that for much of the time I'm accessing this site that it takes a very long time for pages to load, even when all other sites I'm connecting to are loading at normal rates. Sometimes I cannot connect to this site at all. It seems to be happening more often.

Is anyone else having these connectivity issues?

Is the site's server(s) or IP provider having issues?
Dedicated to the fine art of thinking.

User avatar
Scott
Site Admin
Posts: 4198
Joined: January 20th, 2007, 6:24 pm
Favorite Philosopher: Diogenes the Cynic
Contact:

Re: Site Server or Bandwidth Issues?

Post by Scott » August 11th, 2013, 11:54 am

Yes, I have noticed this too. I will investigate this and see. I will create and run some monitoring programs to try to identify the highest usage files and database calls on my server. I will also monitor some other possible culprits like the email server. If I cannot find any leaks or make any significant reductions in cpu/memory use, I will upgrade the server. Please allow me a couple weeks to sort this out. Please keep me updated on how often it is slow for you. If it is inaccessible, you can also note the time.
Online Philosophy Club - Please tell me how to improve this website!

Check it out: Abortion - Not as diametrically divisive as often thought?

User avatar
Spiral Out
Site Admin
Posts: 5007
Joined: June 26th, 2012, 10:22 am

Re: Site Server or Bandwidth Issues?

Post by Spiral Out » August 11th, 2013, 12:27 pm

Thanks Scott. It was occurring as I was posting that message. It cleared up about 20 minutes after. I'll post updates of future occurrences.

-- Updated August 12th, 2013, 6:06 am to add the following --

Pages are currently loading slower than usual (Forum Home) with pages not loading completely and having to be reloaded (View your posts). - 6:05 AM

-- Updated August 12th, 2013, 6:10 am to add the following --

Just after posting the previous message, a page in one of the forums would not load more than a few posts and then locked up. I checked with three other sites and they are loading at normal rates. - 6:08 AM

-- Updated August 13th, 2013, 6:14 am to add the following --

This morning between 5:45 and 6:05 pages were loading extremely slowly and due to a page lockup I lost all of my text when trying to post a reply. Because this has happened before on more than a few occasions, and where I lost a couple of lengthy posts, I "command+A" then "command+C" all of my replies so I can just paste them back in when this happens.

The problem seems to have passes as of right now (6:13am EST) since after that lockup the pages are now loading at a normal rate.

-- Updated August 15th, 2013, 8:05 pm to add the following --

Lately, the site's pages have been loading at normal rates. I haven't been experiencing any of the lockups, lost posts or slow loads. I'm not sure if you made any changes Scott, but it seems to be working a lot better recently.

Occasionally, I still get the misattributed credit of authorship to some of the quotes that I am replying to.
Dedicated to the fine art of thinking.

User avatar
Lou what reality
Posts: 56
Joined: August 16th, 2013, 8:24 am

Re: Site Server or Bandwidth Issues?

Post by Lou what reality » August 18th, 2013, 8:06 am

Recently (a lot today) I have encountered frequent errors, most of them are "404 error- page not found" but some are claiming that the address doesn't even exist! Is this just me or are others experiencing similar problems?

Post Reply